Start
Terapi & coaching
Idrotts- &
 utvecklingspsykologi
Föreläsning
Mindfulness
Heart therapy
Personlig träning
Movement medicin/
 Personlig träning
Movement medicin/Yoga
Priser
Inspiration & support
Om Buddhi
Kontakt
Länkar
Blogg
Om Buddhi House

Johanna Melin
Fotograf: Jonas Hessman
Jag som ligger bakom Buddhi House är Johanna Melin. Har arbetat med hälsa sen början av 90-talet. Att vara i rörelse har alltid varit en naturlig del i mitt liv. Mitt stora intresse för hur kroppen och sinnet hänger ihop väcktes tidigt som ungdomselitaktiv. Jag fick lära mig hur stor vikten av att tänka rätt och välja rätt tankar är, detta ledde till att jag kunde prestera bäst när det väl gällde. Även hur stor vikten av vila och återhämtning var för att lyckas och må bra både mentalt och fysiskt.

Mitt liv består fortfarande idag av träning, fysiskt och mentalt. Lika mycket som jag har planerat in den i min kalender har jag också planerat in vila och återhämtning i min vardag. Mina arbeten på Psykologiska institutionen Stockholms Universitet, Stressforskningsinstitutet, Gymnastisk- och Idrottshögskolan (GIH) och Svenska Olympiska Kommiten (SOK), har alla gett mig en bred och specifik kunskap om hur individer reagerar under stress av olika slag. Områden som jag arbetat med är till exempel utmattningsproblematik, minnet, sömnstörningar, fysisk - och psykisk stress, ökad/minskad prestation, självkänsla, självförtroende, missbruk, matmissbruk, beroenden, överträning, oro, ångest, nedstämdhet, depression, kronisk värk i kroppen, ryggproblem, magåkommor, eksem, migrän och så vidare.

Om mitt fokus som ung elitidrottare många gånger handlade om ett mål i framtiden lever jag mitt liv idag att det är upplevelserna till målet som är väsentligast.

Mitt fokus som ung elitidrottare handlade många gånger om ett mål i framtiden. Idag lever jag mitt liv där upplevelserna till att nå målet är väsentligast. Mål är viktiga, ger oss riktning, drivkraft och belöning, men kan vi också uppleva vägen däremellan med glädje, har vi kommit en stor bit på vägen.

5 RÖSTER OM JOHANNA
”Efter kontaktat Johanna och fått idrottspsykologisk rådgivning kan jag säga att det är det bästa jag gjort. Hon gav mig insikten att mental träning är precis som fysisk träning, man måste träna regelbundet för att nå resultat. Idag är den mentala träningen ett dagligt och naturligt inslag i min vardag, precis som min fysiska träning. Det bästa är att jag kan utföra den oavsett vart jag befinner mig. Fortsätter jag på denna väg kan inget stoppa mig oavsett om de gäller min idrottskarriär eller privatliv”.

”Jag har återkommande känt mig deprimerad och mycket utmattad under perioder av mitt liv. Efter skiljt mig, barnen blivit vuxit och flyttat ut blev förändringarna många och för jobbiga för hantera på egen hand. Det var så jag kom i kontakt med Johanna. Vi började med samtal, och med ökad insikt om mig själv och mina tidigare mönster har min ryggsäck blivit mycket lättare. När Johanna började behandla med akupunkturnål ville jag genast pröva. Nu har jag gjort min första behandlingsomgång och jag har aldrig någonsin mått så bra och känt mig glad på riktig länge”.

”Med Johannas hjälp har jag för första gången förstått vikten av att prioritera mig själv och lyssna på mina egna behov, och hur det ÄR nyckeln till ett gladare liv. När jag började hos henne hade jag som många andra tröttnat på känna mig ständigt trött, ha värk i kroppen och ha de där extra kilona för mycket på fel ställen. Johanna har gjort träning till något mycket större än jag någonsin kunnat tro. För henne handlar det inte bara om att röra på kroppen utan också lära sig tycka om sin kropp och vara snäll mot den. För första gången är inte träning ett nödvändigt ont eller en kompensation för helgens frosseri, utan tid som jag vill lägga på mig själv för jag VILL”.

”Med sin smittande energi, värme och entusiasm blandar Johanna psykologi och österländsk medicin på ett fenomenabelt sätt. Med ödmjukhet möter hon varje individs behov och kunde hjälpa mig i ny riktning när jag befann mig på botten. Utan hennes kunskap och stora tillit till den inneboende läkande kraften vilken var främmande för mig har hennes syn för både detaljer, långsiktighet och framförallt helhet gett mig livet tillbaka. Hon är en person som jag alltid kommer att återkomma till för att få inspiration eller stöttning när det behövs. Jag är henne evigt tacksam”.

Johanna är min storasyster, bästa vän och tvillingsjäl. När hon berättade för mig att hon skulle sätta upp Buddhi House hemsida föreslog JAG att jag skulle skriva något om henne.

Min syster är målmedveten, vet vad hon vill och vissa skulle säga envis :-) Hon är omfamnande och älskad av alla, och har det största hjärtat jag vet. Hon får mig att nå mina mål. När jag är med henne klarar jag allt! Hon ger mig styrkan och puschar mig till att nå målet ända fram även om målet är på tok för högt enligt mig själv. Hon ser min kapacitet och tar fram den ur mig. Med henne bakom mig skulle jag lätt kunna springa ett marathon.